Pyrovin ®
Što je Pyrovin i čemu služi? PYROVIN je aditiv (E224) koji se dodaje masulju, moštu ili vinu, a otapanjem u vinu ili moštu razvija 50-60% svoje težine. PYROVIN dodajemo moštu ili vinu kako bi pospješili njihovo čišćenje, a osim toga otapa polifenole, antioksidacijski djeluje na oksidacijske enzime, neznatno snizuje kiseline, antiseptički djeluje na neželjene bakterije,… PYROVIN najčešće upotrebljavamo prilikom taloženja mošta, kako bi spriječio djelovanje nepoželjnih (tzv. divljih kvasaca), prije pretakanja vina, te kod otklanjanja bolesti i mana vina. |
Zašto Pyrovin ?
Pyrovin je ČISTI KALIJEV METABISULFIT (čistoća približno 100 %), te je dokazano najkvalitetniji preparat takve vrste na tržištu. Neke slične proizvode koji su po cijeni dostupniji kupcima ne odlikuje tako visok postotak čistoće, kao i kvaliteta ambalaže, koja dugotrajno zadržava kvalitetu i svojstva, pa prilikom otapanja u vinu ne oslobađaju dovoljnu količinu slobodnog sumpornog dioksida (SO2) koja je potrebna za održavanje kvalitete i “zdravlja” vina. Prije dodavanja Pyrovina u vino, preporučamo odrediti potrebnu količinu, laboratorijskom analizom postojećeg sadržaja SO2 u vinu! Originalni i legalno uvezeni Pyrovin na hrvatskom tržištu distribuira se u tripleks vrećicama od 10 g (očuvanje kvalitete i svojstava) i u aluminijskim vrećicama u pakiranju od 1 kg. Generalni uvoznik za Hrvatsku: Cedar agro d.o.o. Novi Marof Zemlja porijekla: AUSTRIJA |
PYROVIN KUPITE U NAŠOJ INTERNET TRGOVINI – PYROVIN 10 g >> pakiranje 1 kg KUPITE U NAŠOJ INTERNET TRGOVINI – PYROVIN 1 Kg >>
|
Pyrovin za bijelo vino Djelatna tvar: Kalijpirosulfit 100%, E 224 Primjena na 100 litara masulja, mošta ili vina: a) slaba otopina: 0,5 vrećice (oko 5 g) kod masulja, koji mora odstajati neko vrijeme. b) srednje jaka otopina: 0,75 do 1 vrećice (7,5 do 10 g) za mlada vina slabe kiselosti i takva, koja se potpuno ne bistre i nemaju jasnu boju, nakon vrenja i kod izdvajanja taloga. c) jaka otopina: 1; 1,5 do 2 vrećice (12 do 20 g) za moštove iz trulog, natučenog i natiskanog grožđa, kao i za takve, koji moraju duže vrijeme ostati slatki, nadalje za mlada vina iz šećerom bogatih moštova prije završetka vrenja, kad treba ostati zadržan ostatak šećera i za vina, koja naginju posmeđivanju, postala su sluzava ili teška, mirišu na mliječnu kiselinu ili su na neki drugi način bolesna ili s manom. |
PYROVIN S TANINOM (za crno vino) KUPITE U NAŠOJ INTERNET TRGOVINI – PYROVIN S TANINOM 10 g >> KUPITE U NAŠOJ INTERNET TRGOVINI – PYROVIN S TANINOM 1 kg >> |
Pyrovin s taninom Djelatna tvar: Primjena na 100 litara masulja, mošta ili vina: a) masulj, 1 vrećica (10 g) b) vina s manje kiseline, 1 vrećica (10 g) c) kod vina iz trulog ili jako natučenog grožđa za zadržavanje ostatka šećera prije završetka vrenja, kod vina koje pokazuje tipična mane ili bolesti, a čije se potpuno ili djelomično odstranjenje može postići s kalijpirosulfitom, preporuća se dodavanje 1, 1,5 do 2 vrećice (15 do 20 g). 2 vrećice (20 g) otopljene u 1 litri vode daju sredstvo s kojim se ispiru boce prije punjenja. U istoj se otopini mogu omekšavati pluteni čepovi prije primjene. |
Ostalo iz našeg uvoza: Slonova mast – za brtvljenje bačvi (Fassturldichte) Agrogel – agrikulturni polimer za zadržavanje vode u zemlji (eko-proizvod) Krokar – elektronsko plašilo ptica
Enološko parafinsko ulje (500 ml, 1 L, 5L) Kristalna soda 1 kg Vinolux – sredstvo za čišćenje inox posuda (250 ml, 500 ml) Kalofonija (500 g, 1 kg) Trakasti termometar 10-40 C |