Šifra proizvoda: 3169
• Dvorazinski LCD zasloni za prikaz mjerenja
i očitanja temperature istovremeno
• Automatska temperaturna naknada za
precizna mjerenja
• Jednostavno mjerenje
• BEPS (sustav sprječavanja pogreške
baterije) upozorava korisnika kada niska
napunjenost baterije može negativno
utjecati na očitanja
• IP65 zaštita od vode, izrađen za rad pod
teškim laboratorijskim i terenskim
uvjetima
• Brzi i točni rezultati te očitanja se
prikazuju svakih 1,5 sekundi
• Jedna točka kalibracije s destiliranom ili
deioniziranom vodom
• Mala količina uzorka
• Automatsko isključivanje nakon tri minute
nekorištenja
• Delija za uzorak od nehrđajudeg čelika,
lako se čisti i otporna je na koroziju
• ABS termoplastično kućište
Osim % Brix, HI 96814 uključuje još dvije skale koje se koriste u vinskoj industriji : ° Oechsle i
° KMW. ° Oechsle (° Oe) se uglavnom koristi u njemačkoj, švicarskoj i luxenburgškoj vinskoj industriji za mjerenje sadržaja šedera u moštu.
° Oe skala temelji se na specifičnoj težini pri 20°C (SG20/20) i iznosi prve 3 znamenke iza decimalne točke. 1 ° Oe je otprilike jednak 0,2% Brix.
° Oe = [(SG20/20) - 1] x 1000
° Klosterneuburger Mostwaage (° KMW) koristi se u Austriji za mjerenje sadržaja šedera u moštu. ° KMW je u odnosu sa ° Oe prema sljededoj jednadžbi:
° Oe = °KMW x [(0,022 x · °KMW) + 4,54]
1 ° KMW je otprilike jednak 1% Brix ili 5 ° Oe.
° KMW je također poznat kao °Babo. "Potencijalni" ili "vjerojatni" alkohol je procjena sadržaja alkohola (% vol / vol) u gotovom vinu na temelju konverzije između šedera i alkohola. Ta pretvorba ovisi o mnogim čimbenicima kao što su vrsta grožđa, zrelost grožđa, regija, učinkovitost fermentacije kvasca, te temperatura.