
Sastav: Bacillus subtilis (min 108), Bacillus megaterium (min 107), Saccharomyces sp. (min 106)
Suvremena poljoprivredna proizvodnja svakim je danom sve zahtjevnija, a pritisci bolesti i štetnika sve su veći, pa često uz svu moguću kemiju na raspolaganju rezultati nisu zadovoljavajući. Nakon godina istraživanja i odličnih rezultata na pokusnim poljima, pripravak Pro-bac tvrtke stigao je i na hrvatsko tržište.
Pro-bac je mikrobiološki preparat, imunostimulator koji, ojačavajući biljku, povećava otpornost biljke na gljivične i bakterijske bolesti. Namijenjen je ekološkoj ikonvencionalnoj poljoprivrednoj proizvodnji za tretiranje svih poljoprivrednih kultura.
Sadrži prirodne mikroorganizme i njihove metabolite, antibiotike, fitohormone (giberaline, auksine, citokinine), aminokiseline, vitamine i enzime.
Pripravak Pro-bac ima niz pozitivnih učinaka na biljke i okoliš. Prirodni mikroorganiozmi u Pro-bac-u jačajuotpornost biljke na stres i razne fitopatogene bolesti. Mobiliziraju hranjive elemente pa povećavaju prinos. Svojim sastavom poboljšavaju okus i sadržaj šećera u plodu, a vrlo je korisna informacija da inaktiviraju teške metale u tlu.
Biljka pokazuje izrazitu otpornost na velik broj ekonomski značajnih gljivičnih i bakterijskih bolesti kaoAlternaria, Aspergillus, Botrytis, Clavibacter, Colleotrichum, Didymella, Entomosporium, Erwinia, Erysiphe, Fusarium, Monilia, Taphrina, Phytophthora, Podosphaera, Pseudomonas, Pythium, Rhizoctonia, Sclerotinia, Verticillium, Xanthomonas.
Preparat nema karencu
Pro-bac se primjenjuje folijarno i fertirigacijom tokom čitave vegetacije, preventivno i kurativno. Koristi se na svim tipovima zemljišta i umjetnih supstrata. Pro-bacnema karencu, dok je radna karenca do sušenja škropiva.
2015. godine na zaraženim presadnicama paprike u polju uočena je bakterijska krastavost plodova (Xanthomonas campestris pv. Vesicatoria). Nakon tretiranja Pro-bac-om simptomi su se u potpunosti povukli.