Šifra proizvoda: 682
MycoSin VIN je u opsežnim ispitivanjima u ekološkoj proizvodnji pokazao odlične rezultate u tretiranju te su ista potvrdila da je ovo sredstvo biološka alternativa sredstvima na bazi bakra.
Vinogradarstvo - za jačanje otpornosti vinove loze u doba pojačanog djelovanja štetnih gljivica, prskati MycoSin® VIN om u razmaku od 7–10 dana u koncentraciji od 0,5 %.
Voćarstvo - palež, krastavost, jezgričavo voće: monilia, maslina: maslinova muha i paunovo oko.
Povrtlarstvo - trulež lista, peronospora; Krumpiri - trulež lista i gomolja
MycoSin® VIN-om se tretira preventivno, prije proširenja infekcije. Zbog sinergijskog djelovanja preporučamo dodavanje sumpora u jednakoj kolicini. Najbolji rezultati se postižu prskanjem u količini od 5 kg/ha. Kod prijeteće infekcije sredstvom prskajte u razmacima od 7-14 dana s količinom 0,8-1 % preventivno. Nakon jake kiše ponovite postupak. Mlađe je listove takoder potrebno pravovremeno tretirati.
Sredstvo se uvijek koristi preventivno, prije razvoja infekcije. Kod jake infekcije zbog sinergijskog je djelovanja preporučljivo dodavanje tekućeg sumpora (0,2-0,5 %) 0,8-1 % MycoSin® VIN-u.
može se miješati sa sumporom.
Ne miješati s alkalnim sredstvima (Kaliwasserglas, Cocana®).
nema, neotrovan za korisne kukce.
Skladištenje i rok trajanja: skladištiti na suhom mjestu. Trajnost najmanje 3 godine