Aktivator i bioregulator fermentacije
Sastav
Stanične stijenke kvasaca 40%, celuloza 30%, hranjiva za kvasce 30% (amonijev-sulfat, diamonijev-fosfat), tiamin 0,06%.
Karakteristike
V Activ Premium je aktivator koji omogućuje normalnu i potpunu fermentaciju u različitim uvjetima i smanjenu produkciju hlapivih kiselina, što dokazuju i istraživanja objavljena od Odjela istraživanja i razvoja Enologica Vason.
Posebna formulacija V Activ Premium garantira optimalnu prehranu potrebnu za rast kvasaca, osiguravajući također i pravilan raspored kvasaca u mediju i neutralizaciju toksičnih tvari.
Upotreba
V Activ Premium koristi se kao aktivator i bioregulator alkoholne fermentacije, posebno je preporučen u bistrenim moštevima.
Prisustvo celuloze omogućuje mehaničku potporu stanicama kvasaca i njihov pravilan raspored u mediju. Pripravak staničnih stijenki kvasaca osigurava lako pristupačan izvor dušika za kvasce, vitamina i zaštitnih tvari.
Lako pristupačna hranjiva u V Activ Premium oslobađaju se postepeno, osiguravajući pravilnu prehranu i slijedećim generacijama kvasaca, koji se razvijaju tijekom fermentacije u uvjetima nepovoljnima za razvoj kvasaca.
Posebne karakteristike V Activ Premium omogućuju preventivno djelovanje na zastoje u fermentaciji, kao i ponovno pokretanje fermentacije.
Način primjene
Otopiti V Activ Premium u vodi u omjeru 1:5, ostaviti da se sredstvo potpuno otopi barem 30 minuta, zatim dodati u mošt osiguravajući kvalitetnu homogenizaciju.
Doziranje
Od 40 g/hL do 100 g/hL
Povišene doze koriste se za fermentacije prebistrenih bijelih mošteva i zastoje u fermentaciji.
Upozorenje: 100g/hL V Activ Premium sadrži circa 31 g/hL amonijačnih soli (sulfati i fosfati, maksimalno dozvoljeni limit 100g/hL), 60 mg/hL tiamina i 40 g/hL staničnih stijenki kvasaca.
Pakiranje
Recenzije
Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.