
Šifra proizvoda: 3869
Primjena
Lalvin PERSY ™ se preporučuje
za proizvodnju vina sa naglaskom sortne
arome. Zahvaljujući svojim jedinstvenim
svojstvima, poput nemogućnosti proizvodnje
SO 2 i neprimjetne količine H 2 S, Lalvin PERSY™
je pravi izbor za fermentaciju sorti kao što su
Shiraz, Vranac, Cabernet Sauvignon, Pinot Crni,
naglašavajući voćni karakter, svježinu i
postojanost arome.
Lalvin PERSY ™ pokazuje izvrsna svojstava
fermentacije, toleranciju na alkohol i dobru
kompatibilnost s MLB.
Vina fermentirana sa Lalvin PERSY™ iz
različitih sorti imaju osjetno veću punoću,
zaokruženost, mekane tanine.
Još od 1970-ih Lallemand selekcionira
najbolje vinske kvasce iz prirode. Sve teži uvjeti
fermentacije usmjerili su Lallemand da razvije
specifičan proces proizvodnje prirodnih kvasaca
- YSEO® koji optimalizira pouzdanost alkoholne
fermentacije smanjujući rizik neželjenih mirisa.
YSEO® kvasac je 100% prirodan i nije GMO. Od
2006. godine, YSEO® proces je optimizirao
pouzdanost alkoholne fermentacije, smanjujući
rizik od organoleptičkih odstupanja.
LALVIN PERSY TM
Saccharomyces cerevisiae
Za čista i voćna,
balansirana vina
Selekcija Lalvin PERSY ™ odrađena je
zajedničkom studijom Lallemanda, Montpellier
SupAgro i INRA Montpellier.
Inovativna QTL tehnologija
selekcije kvasca, patentirana, osigurava
dobivanje kvasca koji minimalno može
proizvesti nepoželjne sumporne spojeve.