Košarica
0 Artikala - Ukupno : 0,00 €
Košarica je trenutno prazna!
Proizvod

Kupovina po

Cijena
  • to
lall_flavia

Lallemand FLAVIA Level2 500 g

69,68 €
≈ 525,00 Kn
Popust:
In Stock

Šifra proizvoda: 2278

Primjena

Široki izbor prirodnih selekcioniranih kvasaca odraz je bioraznolikosti, no ipak ta raznolikost još uvijek nije dovoljno istražena unatoč brojnim vrstama i podvrstama (osim Saccharomyces cerevisiae) prisutnim u moštevima.

Tijekom alkoholne fermentacije, stvarna mikrobiološka populacija rezultira slijedu enzimatskih aktivnosti koje, pozitivno ili negativno, utječu na aromatsku kompleksnost i različitost vina. Zahvaljujući Lallemandovom R&D programu, uveli smo primjenu nekonvencionalnih selekcioniranih kvasaca u alkoholnu fermentaciju kao što su Torulaspora delbrueckii i Metschnikowia pulcherrima te nakon toga Saccharomyces cerevisiae, kao novu mogućnost za enologe.

ZA IZNIMNO NAGLAŠAVANJE SORTNIH AROMA BIJELIH I ROSE VINA

Flavia® je čista kultura Metschnikowia pulcherrima, selekcionirana iz prirode na Uneversitad de Santiago de Chile (USACH) zbog svojeg iznimnog svojstva otpuštanja enzima sa α – arabinofauranosidaznom aktivnosti. Primjenjuje se zajedno sa inokulacijom Saccharomyces cerevisiae kvasca za kojeg je Lallemand napravio studije kompatibilnosti. Tijekom alkoholne fermentacije Flavia® utječe na proizvodnju sortnih aroma (terpena i hlapivih tiola).

Tehničke karakteristike

  • Vrsta: Metschnikowia pulcherrima
  • Jaka aromatika: naglašava sorne arome, terpene i hlapive tiole
  • Tolerancija na alkohol: preporuča se primjena hrane za rehidraciju kvasca
  • Koristi se zajedno sa inokulacijom kompatibilnog Saccharomyces cerevisiae kvasca kojeg preporučuje Lallemand
  • Temperatura fermentacije: 15 – 22 °C (optimalna: 18 – 20 °C)

Recenzije

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.
Prijavite se za novosti
budite prvi i saznajte sve na vrijeme!

Naši kontakti

  • icon
    Address : Hrvatska, Novi Marof 42220,
    Kalnička 4/A
  • icon
    Telefon : +385 (0)42 20 50 90
    Mobitel : +385 (0)99 34 32 807

Kolačići

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies)

Designed by Slynetwork.com