Šifra proizvoda: 1881
Lallzym ß - je enzim pektinaza sa jakim glukozidaznim djelovanjem, a razvijen je za povećanje intenzivnosti aromatičnih komponenti u vinu. Čim je veći aromatski potencijal sorte, tim je veći i učinak enzima.
Doziranje 2,5-5 g/100 l vina.
Vrijeme reakcije 4-6 tjedana, kada se razaznaju željeni učinci enzima na vino.
Upotrebljava se u količini 2,5 – 5 g/100 l vina. Encim se rastopi u vodi (u razmjeru 1:20) te se doda u vino. Vrijeme reakcije je 4-6 tjedana, kada se razaznaju željeni učinci enzima na vino. Enzimatska aktivnost se zaustavlja sa dodatkom bentonita.
Napomena: encim β-glukozidaza je neaktivan u prisutnosti glukoze. Iz tog razloga se preporučuje dodavanje enzima pred kraj alkoholne fermentacije. Za provjeru prisutnosti vezanih aromatskih sastojaka preporučuje se napraviti test. U nekoliko litara dodamo tri puta veću količinu enzima I to vino pohranimo na temperaturi od 28-34°C. Nakon tjedan dana u slučaju postojanja prekursora arome morala bi se pokazati razlika u intenzivnosti arome.