Košarica
0 Artikala - Ukupno : 0,00 €
Košarica je trenutno prazna!
Proizvod

Kupovina po

Cijena
 • to
Fermol_sauvignon_5d7ba2a836bd7

Fermol sauvignon 500 g

Suhi aktivni kvasac selekcioniran za vinifikaciju bijelog grožđa

  Posebno aktivna selekcionirana vrsta saccharomyces cerevisiae ph.v.cerevisiae. Kontroliran od Instituta Fakulteta za vino i vinogradarstvo Sveučilišta Burgundije, Dijon, Francuska, Fakultet znanosti.

 FERMOL SAUVIGNON je posebno selekcionirani kvasac koji se naročito preporuča za vinifikaciju kod bijelih sorata grožđa koje odlično dozrijevaju i sadrže visoku koncentraciju aromatskih prekursora.

FERMOL SAUVIGNON čuva nježne kromatske note, bijelih sorata grožđa, razvijajući nježne slamnate tonove i potiče razvoj sortnih karakteristika. Ovaj soj kvasca vrlo brzo previre šećer čak i u uvjetima niskih temperatura te potpuno dovršava fermentaciju, sprječavajući time neželjeni početak malolaktične fermentacije.

Zahvaljujući svojim fiziološkim i metaboličkim karakteristikama FERMOL SAUVIGNON cijepa terpenske glikozidne frakcije i oslobađa aromatske prekursore tipične za kultivar. Pojačava aromatske sumporne komponente kao što su 4 metil-merkaptodion i naglašava hlapive mirise na aromatsko bilje, kao što su ß i γ – tion. U nekim situacijama, ovisno o sorti, oslobađaju se jasne note citrusa (grapefruit).

FERMOL SAUVIGNON stvara iznimno nizak sadržaj hlapivih kiselina, stvara povoljnu količinu alkohola, izrazito je otporan na SO2 i ne stvara reduktivne mirise. Preporuča se za vinifikaciju sorata poput Sauvignona, Tokaja, Garganega i svih drugih sorata koje sadrže veliki aromatski potencijal.

Doziranje

10-30 g/100 kg zdrobljenog grožđa ili za hektolitar mošta, ovisno o njegovom stupnju bistroće, s ciljem postizanja broja dodanih stanica od približno 100 puta većeg od onoga prisutnog u moštu.

Način primjene

Rehidrirati aktivni suhi kvasac u toku najmanje 20-30 minuta u 10 dijelova tople vode (maksimalne temperature 35°C) u koju se doda zgušćeni mošt. Također je moguće uporabiti vodu i šećer ili sterilizirani slatki sok uvijek pazeći da temperatura ne prijeđe 35°C.

Kada se radi sa zaustavljenim fermentacijama savjetuje se da se nakon rehidratacije pripravi "pied de cuve" (starter kvasca). Cjelokupna se količina kvasca inokulira, koja je prethodno rehidrirana i u fazi ubrzanog razmnožavanja, u mošt koji je prethodno izbistren te se cijeli sadržaj dobro promiješa.

Recenzije

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.
Prijavite se za novosti
budite prvi i saznajte sve na vrijeme!

Naši kontakti

 • icon
  Address : Hrvatska, Novi Marof 42220,
  Kalnička 4/A
 • icon
  Telefon : +385 (0)42 20 50 90
  Mobitel : +385 (0)99 34 32 807

Kolačići

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies)

Designed by Slynetwork.com