Košarica
0 Artikala - Ukupno : 0,00 kn
Košarica je trenutno prazna!
Proizvod

Kupovina po

Cijena
 • kn to kn
GO_Ferm_100_g_4a93acfae755c

GO-Ferm Protect Evolution 100 g

45,00 kn
Popust:
In Stock

Šifra proizvoda: 1850

mikrohrana za kvasce dodaje se u rehidracijsku vodu gdje se pripremaju kvasci: tada su minerali i vitamini bio-dostupni i prisutni su u velikoj koncentraciji, a selekcionirani kvasac može ih lagano i slobodno adsorbirati prema njegovim potrebama.
Doziran

GO-FERMR je 100% biološki proizvod, specijalni inaktivni kvasac, proizveden specifičnim procesom autolize biomase kvasca u svrhu dobivanja proizvoda bogatog sa određenim esencijalnim vitaminima (pantotenat, biotin), mineralima (oligoelementima: magnezij, cink i mangan) i amino kiselinama.

GO-FERM je razvijen kao proizvod koji će pomoći vinarima u spriječavanju prespore fermentacije ili zastoja. Prespori završetak fermantacije, odnosno konverzija posljednjih nekoliko grama šećera, može dati dobre uvjete za razvoj i kontaminaciju neželjenim  bakterijama i kvasacima, što može uzrokovati velike probleme  u kvaliteti vina,  kao i ekonomske izdatke i poteškoće u vinariji.

Doziranje: preporučena doza 30 g/hl mošta

GO-FERM 

 

GO-FERM® je 100% biološki proizvod, specijalni inaktivni kvasac, proizveden specifičnim procesom autolize biomase kvasca u svrhu dobivanja proizvoda bogatog sa određenim esencijalnim vitaminima (pantotenat, biotin), mineralima (oligoelementima: magnezij, cink i mangan) i amino kiselinama. 

 

GO-FERM® SADRŽI KVASCIMA DOSTUPNA MIKROHRANIVA … 

Mikrohraniva kao što su oligoelementi i vitamini izuzetno su važni da bi se kvascima osigurao uravnotežen i balansiran metabolizam: kada nedostaje samo jedna od ovih komponti, poremećen im je metabolizam i postoji opasnost od pojačane tvorbe stranih mirisa (sumporni spojevi) ili halpivih kiselina. U ovom slučaju jednostavan dodatak dušika može kadkad dati još i gore rezultate. 

Iako grožđe sadrži mikrohraniva u količini koja se smatra da je dovoljna da zadovolji potrebe kvasaca, zadnja istraživanja pokazala su da mikrobiološka kontaminacija grožđa i predfermentativni procesi rezultiraju sve češćim problematičnim situacijama. 

Jednostavno dodavanje mikrohraniva u mošt ima smanjenu djelotvornost: esencijalni encimatski koencimi kao što su Mg, Mn, i Zn čvrsto su blokirani anorganskim anionima, organskim kiselinama,  polifenolima i polisaharidima; vitamini su vrlo brzo potrošeni od spontane mikroflore ili inaktivirani sa SO2, prije nego što inokulirani kvasci mogu imati koristi od njihovog prisustva. 

 

GOFERM - HRANA KOJA SE DODAJE U REHIDRACIJSKU VODU KVASCA… 

 

GoFerm, dragocjena mikrohrana za kvasce dodaje se u rehidracijsku vodu gdje se pripremaju kvasci: tada su minerali i vitamini bio-dostupni i prisutni su u velikoj koncentraciji, a selekcionirani kvasac može ih lagano i slobodno adsorbirati prema njegovim potrebama.

 

… ZA SIGURNU I KOMPLETNU FERMENTACIJU 

GOFERM je razvijen kao proizvod koji će pomoći vinarima u spriječavanju prespore fermentacije ili zastoja. Prespori završetak fermantacije, odnosno konverzija posljednjih nekoliko grama šećera, može dati dobre uvjete za razvoj i kontaminaciju neželjenim  bakterijama i kvasacima, što može uzrokovati velike probleme  u kvaliteti vina,  kao i ekonomske izdatke i poteškoće u vinariji. 


UčinkovitostGO-FERM-auočljiva je pri kraju fermentacije,posebno kod mošta od jače dozrelog grožđa, kada je uočljiv signifikantno veći broj živih stanica kvasca pri kraju fermentacije i samim time brža potrošnja zadnjih grama šećera. 

GO-FERM® snabdijeva mošt i sa manjom količinom alfa amino dušika (oko 10 mgN/l kod dodatka od 30 g/hl); međutim, preporučuje se i dodatak Fermaida  kako bi se povećao sadržaj kvascima dostupnog dušika u u moštevima sa malom i srednjom količinom dušika. Najbolji rezultati dobiveni su spajanjem Goferma, koji se dodaje  za vrijeme rehidracije kvasca iFermaida koji se dodaje nakon 1/3 razgrađenog šećera. 

 

… SIGURNA SENZORIKA 

GO-FERMÒ smanjuje rizik pojave neželjenih sumpornih spojeva i proizvodnje hlapivih kiselina: vrlo zrelo grožđe i divlja mikroflora mošta - prije inokulacije selekcioniranim kvascima - može biti uzrokom imbalansa mikrohraniva, koji vodi pojavi nepoželjnih mirisa i u moštevima sa visokim sadržajem dušika. GO-FERMÒ osigurava kvascima da u najranijoj fazi izgrade sebi rezervu esencijalnih vitamina i koencima, kako bi se spriječio neuravnoteženi metabolizam radi nedostatka mikroelemenata. 

 

PAKIRANJE I UPOTREBA 

GO-FERMÒ  je prah pakiran u 1 kg pakiranju. 

Mora se otopiti u rehidracijskoj vodi prije dodavanja suhog selekcioniranog kvasca u vodu. 

GO-FERMÒ  može se otopiti u vodi jer je to 100% biološki proizvod: anorganske soli ili diamonijsulfat mogu naškoditi kvascima za vrijeme rehidracije. 

 

Preporučena doza GO-FERMÒ je 30 g/hl mošta. 

 

SKLADIŠTENJE 

Kada se čuva pri 25°C ili nižim temperaturama u zatvorenom pakiranju GO-FERMÒ održava svoju efektivnost najmanje 3 godine. Izbjegavati vlagu i izlaganje višim temperaturama. 

 

MIKROBIOLOŠKE KARAKTERISTIKE 

Standard plate count                         < 15,000 /g 

Coliform                                                               < 10 /g 

KVASCIMA DOSTUPAN DUŠIK 

U REHIDRACIJSKU 

VODU 

NA KRAJU LAG FAZE, 

6-12 h NAKON INOKULACIJE 

NAKON 1/3 

KONVERZIJE 

ŠEĆERA 

> 200mgN/l 

-------- 

--------- 

--------- 

100-200 mgN/l 

-------- 

--------- 

FERMAID 20-40 g/hl

 

-------- 

FERMAID 20-40 g/hl 

FERMAD 20-40 g/hl 

Recenzije

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.
Prijavite se za novosti
budite prvi i saznajte sve na vrijeme!

Naši kontakti

 • icon
  Address : Hrvatska, Novi Marof 42220,
  Kalnička 4/A
 • icon
  Telefon : +385 (0)42 20 50 90
  Mobitel : +385 (0)99 34 32 807

Kolačići

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies)

Designed by Slynetwork.com