Košarica
0 Artikala - Ukupno : 0,00 kn
Košarica je trenutno prazna!
Proizvod

Kupovina po

Cijena
  • kn to kn
Anchor_Exotics_S_53c4c9f9591bd

Anchor Exotics SPH 250 g

278,00 kn
Popust:
In Stock

Šifra proizvoda: 2749

Exotic SPH

 

PORIJEKLO

Anchor Exotic SPH je produkt progrma hibridizacije kvasaca u Institutu za biotehnologiju, Fakulteta Stellenbosch, Južna Afrika. Selekcija Saccharomyces paradoxus kvasca dolazi sa Zavoda za mikrobiologiju, Agronomski Fakultet u Zagrebu.

PRIMJENA

Exotic SPH je hibrid Saccharomyces cerevisiae i Saccharomyces paradoxus. Saccharomyces paradoxus je najbliži srodnik S. cerevisiae i pronađen je na grožđu. Ovaj hibrid naslijedio je mogućnost stvaranja aroma u vinu od oba roditelja, no sama aromatika i kompleksnost veća je nego što ju može postignuti sami S. cerevisiae. Vina proizvedena sa ovim kvascem imaju egzotične mirise i arome. Preprouča se u proizvodnji bijelih vina fermentiranih u drvenim bačvama, kao što je Chardonnay. Naglašava mirise i arome guave, rajskog voća (passion fruit), voćne salate tropskog voća, koštićavog voća. Osjetljiv je na niske temperature, lagano fermentira u bačvama, dajući odličnu punoću i volumen vinima.

Kinetika fermentacije:

  •  Faktor konverzije1: 0,58-0,62

Tehničke karakteristike:

  • Otptonost na niske temeprature: 16°C
  • Optimalna temperatura: 16-20°C
  • Osmotolerancija2: 25° Brix
  • Otpornost na alkohol3 pri 20°C: 15,5 % 

Metaboličke karakteristike:

  • Proizvodnja glicerola: 9-10 g/l
  • Proizvodnja hlapive kiseline: uglavnom manja od 0,4g/l
  • Proizvodnja SO2: ne proizvodi ili vlo malo
  • Potreba za dušikom: vrlo mala

Fenotip

  • Killer pozitivan

Dozacija: 30 g/hl

  1. Faktor konverzije šećera (ºBrix / ºOe) u alkohol (%v/v) ovisi o početnoj koncentraciji šećera u moštu, ostatku šećera u finalnom  vinu, temperature fermentacije i obliku i tipu fermentacijske posude.
  2. 2.          Osmotolerancija je najveća koncentracija šećera kojeg kvasac može profermentirati do suhog vina, prema uputama Anchor Yeast’s i u zdravom grožđu.
  3. 3.          Alkoholna tolerancija ovisi o temperaturi fermentacije i dostupnosti mikrohranivima. Kod više temperature fermentacije, veća je toksičnost alkohola i negativan utjecaj na staničnu membranu kvasca i samim time manja je otpornost kvasca na alkohol.

Recenzije

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.
Prijavite se za novosti
budite prvi i saznajte sve na vrijeme!

Naši kontakti

  • icon
    Address : Hrvatska, Novi Marof 42220,
    Kalnička 4/A
  • icon
    Telefon : +385 (0)42 20 50 90
    Mobitel : +385 (0)99 34 32 807

Kolačići

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies)

Designed by Slynetwork.com