Košarica
0 Artikala - Ukupno : 0,00 kn
Košarica je trenutno prazna!
Proizvod

Kupovina po

Cijena
  • kn to kn
Tanin_Premium_To_55f3c6242a3bc

Tanin Premium Tostato SG 50 g

320,00 kn
Popust:
In Stock

Šifra proizvoda: 2134

granulirani tanin za enološku upotrebu

Sastav

Tanin za enološku upotrebu izrađen od  francuskog hrasta  putem ekskluzivnog procesa hidroalkolholne ekstrakcije  i naknadnog prosušivanja na zraku.
 
Osobine

PREMIUM TOSTATO SG  dobiven je brzom ekstrakcijom pomoču vode i alkohola iz pečenog hrastovog drva, takav proces omogučava ekstrakciju polifenolnih spojeva smanjene organoleptičke agresivnosi agresivnosti, istovjetno onima koje dolaze iz barrique bačava.

Prisutnost tvari nastalih hidrolizom i transformacijom  lignina daje vinu notu „boise“ koja tipična za vina čuvana u  barrique bačvama.

PREMIUM TOSTATO SG ima  antioksidativno djelovanje i proizvoidu produžava trajnost.

Tretirano vino pokazuje  organoleptičko poboljšanje, u vidu mekoće, punoće ii poboljšanje aromatskog profila, naglasak na kako note.

Kvaliteta je zajamčena analitičkim provjerama kako bi se ispunili
parametri diktirani od strane Codex Œnologique International..
 
Način korištenja

PREMIUM TOSTATO SG se koristi za tretiranje crvenih i bijelih vina, octeva i 
destillata. Kod vina se može koristiti u ranoj fazi čuvanja proizvoda pogotovo ako se  koristite stare drvene bačve koje  više nisu u mogućnosti otpuštati tanine
,na  ta način  se provodi i stabilizacija boje vina.

PREMIUM TOSTATO SG može se koristiti u završnoj fazi školovanja
bijelih i crnih vina,  u tom slučaju preporuča se koristiti prije fine filtracije
sa proteinski stabilnim vinima.

U svakom slučaju preporučujemo testiranje prije upotrebe sa različitim dozama tanina radi organoleptičke procijene interakcije s proizvodom.

Za korištenje PREMIUM TOSTATO SG pridržavati zakona na snazi.
 
Upute za korištenje

Pažljivo rastopiti  PREMIUM TOSTATO SG u 10 dijelova tople vode a zatim dodati u masi, ne koristiti metalne predmete i vodu bogatu u vapnenacom. 

Preporuča se korištenje  najmanje 10 dana prije slijedećeg tretmana filtracije.

Kako bi se izbjegle Taninsko-proteinska taloženja preporučeno je napraviti test proteinske stabilnost.

Doze

od 1 do 15 g / hl za crvena vina;
od1 do 5 g / hl za bijela vina;
od10 - 40 g / hl za ocat;
 od5 - 40 g / hl za destilate.

Recenzije

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.
Prijavite se za novosti
budite prvi i saznajte sve na vrijeme!

Naši kontakti

  • icon
    Address : Hrvatska, Novi Marof 42220,
    Kalnička 4/A
  • icon
    Telefon : +385 (0)42 20 50 90
    Mobitel : +385 (0)99 34 32 807

Kolačići

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies)

Designed by Slynetwork.com