Baner
   
Trenutno aktivnih Gostiju: 84 

Tražilica artikala

Katalog proizvoda

Omogućavamo obročno plaćanje do 12 rata korisnicima kartica Maestro, MasterCard i Visa banaka RBA i ZABA i jednokratno plaćanje karticama American Express na našim prodajnim mjestima

kartice visa master maestro

logo amex

logo zaba

logo rba

Plaćanje karticama putem interneta za sada nije moguće.

Za narudžbe putem internet trgovine preporučamo plaćanje putem internet bankarstva ili pouzećem.

logo paypal


Chikara DUO 100 gChlormax 1 Kg

Chips Enoquer Medium Plus 800 g

Tip: francuski, srednje plus paljenje Veličina: 5 -20 mm Aroma: vanilija, badem, karamela, pržena kava Broj upotrebe: 1 put

( Cedar agro )
98,00 kn

Ask a question about this product

Tip: francuski, srednje plus paljenje

Veličina: 5 -20 mm

Aroma: vanilija, badem, karamela, pržena kava

Broj upotrebe: 1 put

Chips Enoquer je proizveden od drva koji se koristi u proizvodnji drvenih bačava. Drvo za proizvodnju chipsa strogo je odabrano od sorata Quercus Sessiliflora i Quercus robur. Prije paljenja, drvo se suši najmanje 24 mjeseca prirodnim putem na otvorenom.

Chips se može dodati u fazi fermentacije ili kod odležavanja u bilo kojoj fazi. Vrijeme kontakta može varirati od nekoliko dana do 4 tjedna, ovisno o stilu vina i o tipu chipsa. Najtočniji način određivanja duljine kontakta jest senzorno ocjenjivanje, kako bi se pratio razvoj aroma.

Upotrebom chipsa u fermentaciji smanjuje se gorčina kod nedovoljno zrelog grožđa (nezreli polifenoli), jače dolazi do izražaja voćne arome, a dobiveno vino je dobro balansirano, harmonično i sa izraženom kompleksnom aromatikom.

 

U vrijeme kontakta sa chipsom preporuča se posvetiti pažnju na kontakt sa kisikom (mikro-oksigenacija), u svrhu boljeg razvoja aroma drva (ovisi o stilu vina koji se želi dobiti). Dodavanje kisika pospješuje se zaokruženost tanina, bolja harmonizacija u vinu te bolja integracija aroma drva.

 

DOZIRANJE:

Bijela vina:

- u fermentaciji: 50 - 200 g/100 L

- odležavanje: 50 - 150 g/100 L, kontakt: do 4 tjedna*

Crna vina:

- u fermentaciji: 50 - 300 g/100 L
- odležavanje:  
   snažna crna vina:  50 - 300 g/100 L, kontakt: do 6 tjedana*

   lagana crna vina: 50 - 150 g/100 L, kontakt: do 4 tjedna*
* Točan vremenski period kontakta određuje se senzornim ocjenjivanjem, te ovisi o stilu vina koji se želi dobiti, te o stupnju paljenja chipsa.