Baner
   
Trenutno aktivnih Gostiju: 48 

Tražilica artikala

Katalog proizvoda

Omogućavamo obročno plaćanje do 12 rata korisnicima kartica Maestro, MasterCard i Visa banaka RBA i ZABA i jednokratno plaćanje karticama American Express na našim prodajnim mjestima

kartice visa master maestro

logo amex

logo zaba

logo rba

Plaćanje karticama putem interneta za sada nije moguće.

Za narudžbe putem internet trgovine preporučamo plaćanje putem internet bankarstva ili pouzećem.

logo paypal


Vaga biotehnička (do 25 g)Vazelinsko ulje (enološko) 1 L

VASON V CMC L Tekuća karboksi-metil celuloza 1 L

Sredstvo za stabilizaciju vina koje sprječava precipitaciju tartarata

( Cedar agro )
Nazovite radi cijene

Ask a question about this product

Tekuća karboksi metil celuloza za stabilizaciju tartarata u vinu

Sastav

Karboksi metil celuloza (E 466) 12,5%, SO2 (E220)0,4%, limunska kiselina (E330) 0,15%, dejonizirana voda 100%.

Karakteristike

Vrlo djelotvorno sredstvo za stabilizaciju vina koje sprečava precipitaciju tartarata.
Njegova visoka čistoća dozvoljava primjenu u vinima koja se spremaju za flaširanje. Pokusi dokazuju da  ja V CMC L prisutan i inertan i nakon finalne mikrofiltracije (pokus na finalnim membranama u PVDF na 0,45 μm).

Dolazi u obliku otopine,blage opalescencije, bez prisustva nečistoća.

Primjena

V CMC L osigurava visoku sigurnost u sprečavanju precipitacije kalijevih tartarata. Pažljiv odabir baznih sirovina koje vrši odjel za Istraživanja i Razvoj Vason Grupe omogućava njegovu primjenu prije finalne filtracije. Za takvu primjenu preporučujemo dodatak proizvoda  48 sati prije flaširanja radi bolje interakcije V CMC L sa koloidima u vinu.

V CMC L ima djelovanje zaštitnog koloida prema tome  nije preporučeno je dodavanje proizvoda prije ili u zajedno sa bistrilima ili adsorbentima. Preporučeno je koristiti V CMC L na proteinski stabilnim vinima.
Nakon dodavanja ne remeti proteinsku stabilnost vina provjerenu metodom Proteotest®.

V CMC L za razliku od metavinske kiseline, ne degradira temperaturom, što znači da u stabilnom koloidnom sustavu sa vremenom ne gubi svoje stabilizirajuće djelovanje.
V CMC L zamjenjuje ili nadopunjuje klasičnu hladnu stabilizaciju tartarata.
Primjenjuje se na bijela i pjenušava vina po uputstvima OIV-a.
Na crnim vinima  potrebno je  testirati rezultat tretmana referentnim metodama.
Vrlo je zanimljiva upotreba kod pjenušaca zbog  svog doprinosa u nadopunjavanju koloidnog kompleksa, pospješuje “perlage”.

Pri upotrebi V CMC L  Lpridržavati se zakonskih propisa i normi  na snazi.

Uputstva za upotrebu

Proizvod se umješa u prethodno primprmljenu posudu sa vino 2 puta većim volumenom.
Otopinu dobro homogenizirati u vinu.
Nakon dodavanja V CMC u vinu , vino ostaviti barem 48 sati da “odmara” nakon toga nastaviti sa proizvodnim procesima ( filtracija).

Doze

Od 40 do 80 g/hl (zakonski limit) preporučena laboratorijska provjera stabilnosti.
VAŽNO: 80 g/hl V CMC L razvijaju cca. 3mg/L SO2 i 1 mg/L limunske kiseline.