Baner
   
Trenutno aktivnih Gostiju: 39 

Tražilica artikala

Katalog proizvoda

Omogućavamo obročno plaćanje do 12 rata korisnicima kartica Maestro, MasterCard i Visa banaka RBA i ZABA i jednokratno plaćanje karticama American Express na našim prodajnim mjestima

kartice visa master maestro

logo amex

logo zaba

logo rba

Plaćanje karticama putem interneta za sada nije moguće.

Za narudžbe putem internet trgovine preporučamo plaćanje putem internet bankarstva ili pouzećem.

logo paypal


LALVIN R-2 500 gLalvin Sensy 500 g

LALVIN R-HST 500 g
Pogledajte sliku u punoj veličini


LALVIN R-HST 500 g

Cijena: 200,00 kn

Ask a question about this product

1) PODRIJETLO

Soj LALVIN R-HST (Riesling Heiligenstein) selekcioniran je sa Rajnskog Rizlinga u prestižnoj regiji Heiligenstein, blizu doline Dunava, zapadno od Beča.

2) MIKROBIOLOŠKA I ENOLOŠKA SVOJSTVA

  • Saccharomyces cerevisiae
  • Kiler pozitivan
  • Odlična implantacija i dominacija i u moštevima sa povećanom divljom populacijom kvasca
  • Optimalna temperatura vrenja 10-30 °C
  • Odlična otpornost LALVIN R-HST na niske temperature daje mu mogućnost 

dominacije nad Kloeckera apiculata kvascem koji obično ima kraće vrijeme 

razmnožavanja u tim uvjetima nego S.cerevisiae

  • Fermentira do 15 vol.% alkohola
  • Kratka lag faza
  • Ima male potrebe za dušikom, ipak normalna upotreba Fermaid E kompleksne hrane pogotovo za grožđe

koje dolazi sa lakših tala siromašnih dušikom, daje odlične rezultate

3) FIZIKALNA SVOJSTVA

  • Stvara malo SO2i u nepovoljnim uvjetima fermentacije
  • Umjerena brzina fermentacije
  • Slabo pjeni
  • Vrlo dobro sedimentira nakon fermentacije 

4) UPOTREBA

  • Najbolje rezultate daje na Rajnskom Rizlingu, dajući mu svježe i čiste sortne 

arome zajedno sa voćnim karakterom

  • Daje vinu punoću, volumen, strukturu, kompleksnost, eleganciju
  • Mirisi, arome breskve, ruže
  • Posebno dobre rezultate pokazao je u vinima koja su odležavala, Rizling Alzas stila
  • Interesantan i za Graševinu i Sauvignon Blanc

5) DOZIRANJE

  • 25 g suhog kvasca na 100 litara mošta osigurava minimalno 5 milijuna živih

stanica na jedan ml mošta, kratku lag fazu i brzu dominaciju nad spontanom

mikroflorom, osobito negativnom što rezultira čistoćom fermentacije do suhog vina

  • Otopiti kvasac u 5 puta većoj količini

čiste vode zagrijanoj na 35-40°C

  • Promiješati i ostaviti 15 minuta
  • Promiješati tako rehidriran kvasac, lagano ga ohladiti na temperaturu mošta i odmah inokulirati mošt tako rehidriranim selekcioniranim kvascem
  • Razlika temperature rehidriranog kvasca i mošta ne smije biti veća od 10°C
  • Preporučuje se da temperatura mošta u vrijeme inokulacije ne bude niža od 15°C