Baner
   
Trenutno aktivnih Gostiju: 35 

Tražilica artikala

Katalog proizvoda

Omogućavamo obročno plaćanje do 12 rata korisnicima kartica Maestro, MasterCard i Visa banaka RBA i ZABA i jednokratno plaćanje karticama American Express na našim prodajnim mjestima

kartice visa master maestro

logo amex

logo zaba

logo rba

Plaćanje karticama putem interneta za sada nije moguće.

Za narudžbe putem internet trgovine preporučamo plaćanje putem internet bankarstva ili pouzećem.

logo paypal


Lalvin EC 1118 500 gLalvin O-Mega 25 ml

Lalvin ICV OKAY 500 g
Pogledajte sliku u punoj veličini


Lalvin ICV OKAY 500 g

Cijena: 234,00 kn

Ask a question about this product

Lallemand - ponuda

Za mlada, svježa i aromatična bijela, rose i crna vina

Primjena

Enolozi i tržište, naročito za vina koja se brzo nakon berbe puštaju u promet, usmjerili su svoju pažnju na aromatični profil vina i analitičke karakteristike vina kao što su hlapiva kiselost, razina SO2 itd. Kako bi udovoljili takvim zahtjevima, Lallemand i ICV u suradnji sa INRA i Sup’ Agro Montpellier selekcionirali su Lalvin ICV OKAY® zbog svoje sposobnosti da gotovo ne stvara SO2 i negativne sumporne komponente, te u mogućnosti da provodi brzo alkoholnu fermentaciju do završetka u različitim uvjetima vrenja.

Povrh toga, zbog niske proizvodnje acetaldehida Lalvin ICV OKAY® dobra je pomoć kod stabilizacije vina sa niskim sadržjem SO2. Prilagođen je za svježa i aromatična bijela, rose i crna vina obično dobivena u uvjetima niske temperature i NTU-a, Lalvin ICV OKAY® proizvodi vrlo nisku količinu hlapive kiseline. Selekcioniranje ovog kvasca bio je cilj jednog doktorata povezanog sa identificiranjem novih mehanizama odgovornih za kontrolu stvaranjem SO2 i H2S.

Tehničke karakteristike

  • Saharomyces cerevisiae var. cerevisiae
  • Kiler faktor pozitivan
  • Vrlo kratka lag faza
  • Normalna kinetika fermentacije
  • Tolerancija na alkohol do 16% vol
  • Tolerancija na temperaturu: 12º do 30 ºC
  • Niska potreba za asimilativnim dušikom
  • Vrlo niska proizvodnja SO2
  • Niska proizvodnja hlapivih kiselina
  • Vrlo dobra kompatibilnost za MLF
  • Intenzivno voćna aroma
  • Vrlo pozitivan balans u ustima, naročito između volumena i niske gorčine

Senzorni profil

Bolja kontrola sadržaja SO2 sa manjom proizvodnjom acetaldehida pridonjet će stvaranju voćnih vina bez negativnih komponenti kap što je H2S.

Doziranje

Za bijela, rose i crna vina: 20 do 30 g/hl

Pakiranje i skladištenje

Pakiranje: 500 g

Sve upotrijebiti nakon otvaranja.

lal6