Baner
   
Trenutno aktivnih Gostiju: 46 

Tražilica artikala

Katalog proizvoda

Omogućavamo obročno plaćanje do 12 rata korisnicima kartica Maestro, MasterCard i Visa banaka RBA i ZABA i jednokratno plaćanje karticama American Express na našim prodajnim mjestima

kartice visa master maestro

logo amex

logo zaba

logo rba

Plaćanje karticama putem interneta za sada nije moguće.

Za narudžbe putem internet trgovine preporučamo plaćanje putem internet bankarstva ili pouzećem.

logo paypal


Anchor Alchemy II, 1 kgAnti-hund 50 ml sprej

Anchor Exotics SPH 250 g
Pogledajte sliku u punoj veličini


Anchor Exotics SPH 250 g

Cijena: 275,00 kn

Ask a question about this product

Exotic SPH

 

PORIJEKLO

Anchor Exotic SPH je produkt progrma hibridizacije kvasaca u Institutu za biotehnologiju, Fakulteta Stellenbosch, Južna Afrika. Selekcija Saccharomyces paradoxus kvasca dolazi sa Zavoda za mikrobiologiju, Agronomski Fakultet u Zagrebu.

PRIMJENA

Exotic SPH je hibrid Saccharomyces cerevisiae i Saccharomyces paradoxus. Saccharomyces paradoxus je najbliži srodnik S. cerevisiae i pronađen je na grožđu. Ovaj hibrid naslijedio je mogućnost stvaranja aroma u vinu od oba roditelja, no sama aromatika i kompleksnost veća je nego što ju može postignuti sami S. cerevisiae. Vina proizvedena sa ovim kvascem imaju egzotične mirise i arome. Preprouča se u proizvodnji bijelih vina fermentiranih u drvenim bačvama, kao što je Chardonnay. Naglašava mirise i arome guave, rajskog voća (passion fruit), voćne salate tropskog voća, koštićavog voća. Osjetljiv je na niske temperature, lagano fermentira u bačvama, dajući odličnu punoću i volumen vinima.

Kinetika fermentacije:

  •  Faktor konverzije1: 0,58-0,62

Tehničke karakteristike:

  • Otptonost na niske temeprature: 16°C
  • Optimalna temperatura: 16-20°C
  • Osmotolerancija2: 25° Brix
  • Otpornost na alkohol3 pri 20°C: 15,5 % 

Metaboličke karakteristike:

  • Proizvodnja glicerola: 9-10 g/l
  • Proizvodnja hlapive kiseline: uglavnom manja od 0,4g/l
  • Proizvodnja SO2: ne proizvodi ili vlo malo
  • Potreba za dušikom: vrlo mala

Fenotip

  • Killer pozitivan

Dozacija: 30 g/hl

  1. Faktor konverzije šećera (ºBrix / ºOe) u alkohol (%v/v) ovisi o početnoj koncentraciji šećera u moštu, ostatku šećera u finalnom  vinu, temperature fermentacije i obliku i tipu fermentacijske posude.
  2. 2.          Osmotolerancija je najveća koncentracija šećera kojeg kvasac može profermentirati do suhog vina, prema uputama Anchor Yeast’s i u zdravom grožđu.
  3. 3.          Alkoholna tolerancija ovisi o temperaturi fermentacije i dostupnosti mikrohranivima. Kod više temperature fermentacije, veća je toksičnost alkohola i negativan utjecaj na staničnu membranu kvasca i samim time manja je otpornost kvasca na alkohol.