Baner
   
Trenutno aktivnih Gostiju: 44 

Tražilica artikala

Katalog proizvoda

Omogućavamo obročno plaćanje do 12 rata korisnicima kartica Maestro, MasterCard i Visa ZAGREBAČKE BANKE i jednokratno plaćanje karticama American Express na našim prodajnim mjestima

kartice visa master maestro

logo amex

logo zaba

Plaćanje karticama putem interneta za sada nije moguće.

Za narudžbe putem internet trgovine preporučamo plaćanje putem internet bankarstva ili pouzećem.

logo cedar 0915 01

T. (trgovina): 042 20 50 90
Mob. (trgovina): 099 3432 807 logo viberlogo whatsapp

Radno vrijeme: pon - pet: 7 - 16; sub: 7 - 12,30

NEDJELJOM I DRŽAVNIM PRAZNIKOM / BLAGDANOM - NE RADIMO

e-mail:

cedar-agro@vz.ht.hr

hrvatska zastava

 

 


logo face


Knjiga: Štetočinje vinove lozeKnjiga: Vinogradarski priručnik

Knjiga: Vinarstvo

Autor: Stanislava Herjavec Koautor poglavlja: Luna Maslov Bandić Uvez: tvrdi Stranice: 368. Godina izdanja: 2019. ISBN: 978-953-167-277-1 Format: 24 x 19 cm

( Cedar agro )
290,00 kn

Ask a question about this product

Knjiga „Vinarstvo” složena je u trinaest poglavlja koja svojim logičnim slijedom i lakoćom uvode korisnika u problematiku tehničko-tehnoloških čimbenika, od uvodnih, povijesnih i zakonskih natuknica, zatim vinskih podruma s opremom i njezinom svrhovitom uporabom u postupku primarne prerade grožđa, tretmana s moštom, vinifikaciji, doradi i čuvanju vina.

Posebno želimo istaknuti osvrt na praćenje tijeka fiziološke zrelosti grožđa prije berbe i ocjenu trenutka tehnološke dozrelosti kao neizostavne sastavnice kakvoće proizvedenih vina u uvjetima zadanog teroara (terroira). Razložno je prikazana uloga sumpora u vinarstvu s osvrtom na zdravstvene aspekte. Uz mikrobiologiju vina kao neizostavnog čimbenika pozornosti u tehnologiji grožđa i vina, cjelovitim pristupom je obrađen kemijski sastav grožđa, mošta i vina kao osnova u poimanju nužnosti promjene enoloških sredstava, kemizma alkoholne fermentacije, bolesti i mana vina te senzornog vrednovanja zgotovljenih vina.

Na kraju, obrađen je sediment vinove loze u Hrvatskoj s posebnim naglaskom na tip i karakter vina koja se dobivaju od pojedinih sorata, uzgajanih u posebnostima ekoloških uvjeta.

Iz svega proizlazi da će knjiga „Vinarstvo“ vrlo dobro poslužiti studentima u njihovu vremenu školovanja na svim hrvatskim fakultetima i veleučilištima na kojima se predaje vinarstvo, ali kao i neizbježno štivo stručnjaka enologa u manjim ili većim prerađivačko-dorađivačkim vinarijama te zaljubljenicima željnim enološke dokučivosti.

Pisana je na izvorima svjetske i domaće znanstvene i stručne literature koristeći se pri tome rezultatima vlastitih istraživanja autora i u praksi stečenih spoznaja, što je čini izvornim uratkom sličnim kao i u drugim zemljama svijeta.

Stoga s posebnim zadovoljstvom preporučujemo  ovo izuzetno djelo iz vinarstva autorice prof. dr. sc. Stanislave Herjavec, višegodišnje nastavnice na kolegiju Vinarstvo Agronomskog fakulteta u Zagrebu i koautorice poglavlja Kemijski sastav grožđa, mošta i vina, doc. dr. sc. Lune Maslov Bandić, nastavnice na kolegijima Kemija istog fakulteta.

***

Autor: Stanislava Herjavec

Koautor poglavlja: Luna Maslov Bandić

Uvez: tvrdi
Stranice: 368.
Godina izdanja: 2019.
ISBN: 978-953-167-277-1
Format: 24 x 19 cm