Baner
   
Trenutno aktivnih Gostiju: 72 

Tražilica artikala

Katalog proizvoda

Omogućavamo obročno plaćanje do 12 rata korisnicima kartica Maestro, MasterCard i Visa banaka RBA i ZABA i jednokratno plaćanje karticama American Express na našim prodajnim mjestima

kartice visa master maestro

logo amex

logo zaba

logo rba

Plaćanje karticama putem interneta za sada nije moguće.

Za narudžbe putem internet trgovine preporučamo plaćanje putem internet bankarstva ili pouzećem.

logo paypal


Certan B-401 120 ml (zaštita saća)Champion WG 50, 250 g

Champion WG 50, 1 kg


( Cedar agro )
Nazovite radi cijene

Ask a question about this product

Preventivni kontaktni fungicid za suzbijanje bolesti u
vinogradarstvu, povrćarstvu,voćarstvu i ratarstvu.
Djelatna tvar: bakreni hidroksid 500 g/kg
Formulacija sredstva: vododispergirajuće granule (WG)

PRIMJENA I DOZA:
Vinova loza – plamenjača, crvena palež i crna trulež
suzbijaju se u periodu od kretanja vegetacije do cvatnje
i nakon cvatnje u koncentraciji 0,2-0,5% (200-500 g u
100 l vode, odnosno 20-25 g u 10 l vode) te u dozi 2-3
kg/ha uz utrošak 400-800 l vode/ha u vrijeme zatvaranja
grozda.
Jezgričavo voće (jabuka, kruška,dunja, mušmula) –
protiv nekroze grana zbog bakterijske i gljivične infekcije,
ostala gljivična oboljenja i paleži u dozi 2-3 kg/ha uz
utrošak 800-1500 l vode/ha u vrijeme sazrijevanja ploda
Koštuničavo voće (breskva, marelica, trešnja, višnja,
šljiva) – protiv nekroza grana zbog bakterijske i gljivične
infekcije, rupa na lišću, monilije, apiognomonije i tafrine u
periodu kraja cvatnje u dozi 2-3 kg/ha uz utrošak
400-1500 l vode/ha
Orašasto voće (bademi, orah, lješnjak, kesten) – protiv
bakterijske i gljivične bolesti za vrijeme rasta voćke u dozi
2-3 kg/ha uz utrošak 500-1500 l vode/ha
Malina – protiv bolesti lišća i šiba neposredno po cvatnji u
dozi 2-3 kg/ha uz utrošak 600-1500 l vode/ha
Krumpir, rajčica, jagodičasto voće – protiv plamenjače i
koncentrične pjegavosti u dozi 2-3 kg/ha uz utrošak 600-
1000 l vode/ha
Paprika, tikvice, krastavac – protiv bolesti lišća zbog
bakterijske i gljivične infekcije prije cvatnje u dozi
2-3 kg/ha uz utrošak 500-1000 l vode/ha
Mahunarke (grah, grašak, bob, leća, soja) – protiv
bakterijske bolesti, hrđe, antraknoze, askohita i
peronospore u fazi sazrijevanja ploda u dozi 2-3 kg/ha uz
utrošak 400-600 l vode/ha
Šećerna repa – protiv mrlja na listu, cerkospore,
ramularni i phoma u vrijeme početka kloroze u dozi 2,5
kg/ha uz utrošak 400-600 l vode/ha
Luk – protiv plamenjače u dozi 3,5 kg/ha (350 g u 100 l
vode na 1000m 2 , odnosno 35 g u 10 l vode na 100m 2 ).
Ne smije se koristiti u mladom salatnom luku nego samo
u luku za proizvodnju glavica.
NAČIN DJELOVANJA: Sredstva na osnovi bakra
primjenjena preventivno vrlo dobro djeluju protiv mnogih
bolesti. Bakreni hidroksid pripada skupini neorganskih
fungicida, nesistemika, međutim ima izuzetno dobro
preventivno djelovanje u suzbijanju gljivičnih bolesti.
CHAMPION WG 50 pokazuje i dobro bakteriocidno
djelovanje. Djeluje tako da sprječava klijanje spora gljiva
prije nego što dođe do zaraze. Utječe na racionalnu
potrošnju vode u stanici i jačanje staničnog tkiva što
povećava otpornost biljke na mrazeve. Ima širok spektar
djelovanja na bakterije i gljive a odlikuje ga otpornost
na ispiranje zbog boljeg prijanjanja na tretirane djelove
biljke. Pripada u skupinu neznatno opasnih sredstva za
čovjeka.
OgRANIČENJA: Dozvoljena su najviše 5 tretiranja
vinove loze,krumpira,rajčice i jagodičastog voća a
minimalno vremensko razdoblje između dva tretmana
je 7 dana; za jezgričavo , koštićavo i orašasto voće te
malinu, mahunarke i papriku maksimalni broj tretiranja je
3 puta, a za šećernu repu 4 puta.
KARENCA: 14 dana krumpir; 28 dana luk ; 35 dana
vinova loza; jezgričavo voće 10 dana; breskva i
marelica 21 dan; trešnja, višnja i šljiva 21 dan; malina
5 dana; orašasto voće 21 dan; paprika 7 dana; rajčica i
jagodičasto voće 7 dana; krastavac i tikvice 5 dana;
grah i grašak 5 dana; šećerna repa 21 dan