Baner
   
Trenutno aktivnih Gostiju: 98 

Tražilica artikala

Katalog proizvoda

Omogućavamo obročno plaćanje do 12 rata korisnicima kartica Maestro, MasterCard i Visa banaka RBA i ZABA i jednokratno plaćanje karticama American Express na našim prodajnim mjestima

kartice visa master maestro

logo amex

logo zaba

logo rba

Plaćanje karticama putem interneta za sada nije moguće.

Za narudžbe putem internet trgovine preporučamo plaćanje putem internet bankarstva ili pouzećem.

logo paypal


Bentonit pluxbenton 500 gBenzaldehid 125 ml

Bentotest 250 ml

po dr. L. Jakobu

( Cedar agro )
194,00 kn

Ask a question about this product

po dr. L. Jakobu

Proteini koji su sposbni uzrokovati zamućenje u vinu (ali i drugim proizvodima, npr. sokovima, i sl.) određuju se Bentotest reagensom – laboratorijski reagens, kojim utvrđujemo potrebnu količinu bentonita koju dodajemo u vino za njihovo odstranjivanje.

Način primjene:

Omjer dodavanja Bebntotest reagensa i uzorka vina je 1:10 (pri sobnoj temepraturi). U praksi se najčešće dodaje 5 ml Bentotesta u 50 ml filtriranog vina kojeg želimo testirati. Nakon dodavanja regensa tekućinu intenzivno miješati 10-ak minuta.

S obzirom da se na tržištu mogu naći različiti bentoniti, teško je odrediti univerzalnu dozu bentonita koja se treba dodati ovisno o zamućenju.

Nakon testa bentonit se dodaje na slijedeći način:

– lagano zamućenje: minimalna doza bentonita prema uputsvima

– srednje zamućenja: srednja doza bentonita prema uputsvima

– jako zamućenje: maksimalna doza bentonita prema uputstvima