Baner
   
Trenutno aktivnih Gostiju: 35 

Tražilica artikala

Katalog proizvoda

Omogućavamo obročno plaćanje do 12 rata korisnicima kartica Maestro, MasterCard i Visa ZAGREBAČKE BANKE i jednokratno plaćanje karticama American Express na našim prodajnim mjestima

kartice visa master maestro

logo amex

logo zaba

Plaćanje karticama putem interneta za sada nije moguće.

Za narudžbe putem internet trgovine preporučamo plaćanje putem internet bankarstva ili pouzećem.


Fermaid "O" 2,5 kg - hrana za kvasacFeromonske zamke - set 1/1

Fermol sauvignon 500 g
Pogledajte sliku u punoj veličini


Fermol sauvignon 500 g

Cijena: 250,00 kn

Ask a question about this product

Suhi aktivni kvasac selekcioniran za vinifikaciju bijelog grožđa

  Posebno aktivna selekcionirana vrsta saccharomyces cerevisiae ph.v.cerevisiae. Kontroliran od Instituta Fakulteta za vino i vinogradarstvo Sveučilišta Burgundije, Dijon, Francuska, Fakultet znanosti.

 FERMOL SAUVIGNON je posebno selekcionirani kvasac koji se naročito preporuča za vinifikaciju kod bijelih sorata grožđa koje odlično dozrijevaju i sadrže visoku koncentraciju aromatskih prekursora.

FERMOL SAUVIGNON čuva nježne kromatske note, bijelih sorata grožđa, razvijajući nježne slamnate tonove i potiče razvoj sortnih karakteristika. Ovaj soj kvasca vrlo brzo previre šećer čak i u uvjetima niskih temperatura te potpuno dovršava fermentaciju, sprječavajući time neželjeni početak malolaktične fermentacije.

Zahvaljujući svojim fiziološkim i metaboličkim karakteristikama FERMOL SAUVIGNON cijepa terpenske glikozidne frakcije i oslobađa aromatske prekursore tipične za kultivar. Pojačava aromatske sumporne komponente kao što su 4 metil-merkaptodion i naglašava hlapive mirise na aromatsko bilje, kao što su ß i γ – tion. U nekim situacijama, ovisno o sorti, oslobađaju se jasne note citrusa (grapefruit).

FERMOL SAUVIGNON stvara iznimno nizak sadržaj hlapivih kiselina, stvara povoljnu količinu alkohola, izrazito je otporan na SO2 i ne stvara reduktivne mirise. Preporuča se za vinifikaciju sorata poput Sauvignona, Tokaja, Garganega i svih drugih sorata koje sadrže veliki aromatski potencijal.

Doziranje

10-30 g/100 kg zdrobljenog grožđa ili za hektolitar mošta, ovisno o njegovom stupnju bistroće, s ciljem postizanja broja dodanih stanica od približno 100 puta većeg od onoga prisutnog u moštu.

Način primjene

Rehidrirati aktivni suhi kvasac u toku najmanje 20-30 minuta u 10 dijelova tople vode (maksimalne temperature 35°C) u koju se doda zgušćeni mošt. Također je moguće uporabiti vodu i šećer ili sterilizirani slatki sok uvijek pazeći da temperatura ne prijeđe 35°C.

Kada se radi sa zaustavljenim fermentacijama savjetuje se da se nakon rehidratacije pripravi "pied de cuve" (starter kvasca). Cjelokupna se količina kvasca inokulira, koja je prethodno rehidrirana i u fazi ubrzanog razmnožavanja, u mošt koji je prethodno izbistren te se cijeli sadržaj dobro promiješa.