Baner
   
Trenutno aktivnih Gostiju: 44 

Tražilica artikala

Katalog proizvoda

Omogućavamo obročno plaćanje do 12 rata korisnicima kartica Maestro, MasterCard i Visa banaka RBA i ZABA i jednokratno plaćanje karticama American Express na našim prodajnim mjestima

kartice visa master maestro

logo amex

logo zaba

logo rba

Plaćanje karticama putem interneta za sada nije moguće.

Za narudžbe putem internet trgovine preporučamo plaćanje putem internet bankarstva ili pouzećem.

logo paypal


Gerbinol super 1 kgGlyfos 1 L

Gerbinol super 50 g

Za korekciju neugodnog mirisa i okusa, te kod nekontroliranog poremećaja u mirisu i okusu. Doziranje: 5-10 g/100 l, odnosno prema preporuci stručnaka enologa.

( Cedar agro )
50,00 kn

Ask a question about this product

Gerbinol Super je vrlo učinkovito i ako se koristi u pravoj dozi izuzetno pažljiv posrednik u adsorpciji tanina. Gerbinol Super u svom sastavu sadrži specijalne proteine kao što su isinglas, mliječni proteini (kazein) i želatina. Zbog dobre ravnoteže u sastavu proizvoda i samog procesa proizvodnje, Gerbinol Super ne ostaje u vinu, te može biti dodan u vino za završna bistrenja prije punjenja u boce. 

Gerbinol Super se koristi za korekcije neugodnih mirisa i okusa (npr. vina sa visokim sadržajem polifenola, bogata taninima, visoki stupanje oksidacije, gorke tvari, neugodne arome,...), te za zaokruživanje aroma kod suhih i polusuhih vina. Nakon dodavanja u vino, Gerbinol Super će flokulirati, te se mora intenzivnim miješanjem pravilno rasporediti po cjelokupnom volumenu tretiranog vina. Nastale fine čestice su vrlo učinkovite te se efekti vide i u vrlo kratkom roku. Gerbinol Super se lagano odvaja filtracijom ili separacijom. 

Primjena i doza: Gerbinol Super može biti dodan u vino u bilo kojoj fazi, čak i prije uobičajenih bistrenja. No ipak se preporuča upotrijebiti ga nakon bistrenja jer će tada doći do pojave lošeg okusa (ako postoji), te se tada koristi najmanja doza. Standardna doza je od 5-10 g/100 L. Veće doze se koriste jedino u posebnim slučajevima vrlo jakog i postojanog mirisa ili okusa. 

  • aromatsko zaokruživanje suhih i polusuhih vina 3-5 g/100 L
  • neugodan miris i okus 5-10 g/100 L
  • oksidacija / gorke tvari 5 - 10 g/100 L
  • vrlo loš i neugodan okus i miris 15-20 g/100 L 
  • poboljšanje boje kod svijetlije obojenih crnih vina 3-5 g/100 L

U slučajevima kada vino ima vrlo snažno izraženi loš okus i miris, Gerbinol Super se može kombinirati sa aktivnim ugljenom.  Prednost ovog postupka je u smanjenoj dozi aktivnog ugljena. Aktivni ugljen se dodaje prvi, a Gerbinol Super se dodaje 1-2 sata nakon aktivnog ugljena. Gerbinol Super otopiti u 10 puta većoj količini mlake vode uz intenzivno miješanje, te se dodaje u vino uz miješanje.  Napraviti pretok nakon 2-3 dana kako ne bi došlo do modifikacije taloga.