Baner
   
Trenutno aktivnih Gostiju: 61 

Tražilica artikala

Katalog proizvoda

Omogućavamo obročno plaćanje do 12 rata korisnicima kartica Maestro, MasterCard i Visa banaka RBA i ZABA i jednokratno plaćanje karticama American Express na našim prodajnim mjestima

kartice visa master maestro

logo amex

logo zaba

logo rba

Plaćanje karticama putem interneta za sada nije moguće.

Za narudžbe putem internet trgovine preporučamo plaćanje putem internet bankarstva ili pouzećem.

logo paypal


Taca i stalak za otklapanje saćaTanin Premium Tostato SG 10 g

Tanin Color stab 50 g

Granulirani Tanin za enološku upotrebu

( Cedar agro )
52,00 kn

Ask a question about this product

Sastav

Smjesa elago tanina (tanin ekstrahiran iz francuskog hrasta Limousin), galo tanina (tara i galla) ekstrahiran  pomoću vode i katehina (iz sjemenki grožđa) koji sinergetički deluju u ekstrakciji i stabilizaciji boje kod crnih vina.

Karakteristike

COLORSTAB je nastao kao rezultat dugogodišnjeg iskustva tvrtke "Enologica Vason" na ppdručju  primjene tanina u proizvodnji vina.
Različite frakcije prirodnih tanina koje ulaze u sastav COLOSTAB-a istovremeno igraju nekoliko značajnih uloga u fiksiranju boje: inaktiviranje oksidaza prirodno prisutnih u grožđu čije prisustvo uzrokuje Botrytis cinerea, stvaranje složenih spojeva sa antocijanima.

Prvo djelovanje se prvenstveno vezuje za galotanine i katehinične tanine koji se odlikuju većom sposobnošću uklanjanja proteina, pa stoga denaturiraju proteinsku frakciju enzima oksidacije, sprečavajući njegovo aktiviranje.
Fiksiranje boje osigurava frakcija katehin tanina koju prvenstveno čine tanin ekstrahiran iz sjemenki grožđa i iz Quebracho-a, te frakcija elago tanina (tanin ekstrahiran iz francuskog hrasta PREMIUM LIMOUSIN). Katehin tanini su reaktivniji i  fiksiraju antocijane čak i u odsustvu kisika, dok je, nasuprot tome, elago taninima potrebna veća količina kisika da bi mogli imati isto djelovanje.

Osim toga, prisustvo elago tanina iz hrasta omogućuje korištenje ove smjese u velikim dozama bez negativnih uticaja na organoleptičku ocjenu; spojevi nastali u toku hidrolize lignina doprinose postizanju vanilinskih tonova sličnih onima karakterističnim za vina odležala u drvenim sudovima.
COLORSTAB doprinosi povećanju stabilnosti vina i povećanju otpornosti protiv oksidacije, a vina tretirana na ovaj način  odlikuju se većom aromatskom kompleksnošću i većom punoćom ukusa.

Primjena

COLOSTAB se preporučuje za tretiranje crnih vina u toku maceracije.
Primenjuje se od početka maceracije i u prvim fazama prerade nakon otakanja sa mošta.
Pri upotrebi COLORSTAB-a treba se pridržavati važećih zakonskih propisa.

Uputstva za korištenje

Pažljivo rastopiti potrebnu količinu COLORSTAB-a u 10 dijelova tople vode, a zatim dodati masi koja se tretira; ne treba koristiti metalne predmete niti vodu bogatu kamencom. Preporučuje se odgovarajuća mikrooksigenacija proizvoda tretiranih sa COLORSTAB-om.

Doziranje

Od 10 do 30 g/hL u fazi maceracije crnih vina;
od 3 do 8 g/hL u proizvodnji ružičastih vina.