Baner
   
Trenutno aktivnih Gostiju: 38 

Tražilica artikala

Katalog proizvoda

Omogućavamo obročno plaćanje do 12 rata korisnicima kartica Maestro, MasterCard i Visa banaka RBA i ZABA i jednokratno plaćanje karticama American Express na našim prodajnim mjestima

kartice visa master maestro

logo amex

logo zaba

logo rba

Plaćanje karticama putem interneta za sada nije moguće.

Za narudžbe putem internet trgovine preporučamo plaćanje putem internet bankarstva ili pouzećem.

logo paypal


Argus Animal Prevent - rastjerivač životinjaAskorbinska kiselina (Vitamin C) 100 g

Aromax (AEB) 1 kg

Sredstvo za zaštitu aroma grožđa

( Cedar agro )
195,00 kn

Ask a question about this product

AROMAX

Pojačava primarne arome

AROMAX proizvod je idealno komponiran u svrhu smanjenja kisika u moštevima u vrlo ranim stadijima ekstrakcije soka.

AROMAX zaštićuje mošteve od oksidacije. Značajni elementi primarnih aroma grožđa su povezani sa prisustvom raznih terpenskih spojeva, od kojih neki kao linalool, nerol, terpeneol, citronelol, geraniol, imaju veliki utjecaj na aromatski sastav mošteva plemenitih kultivara kao što su Sauvignon Blanc, Weisser Riesling, mirisni traminac, muškat itd.

Sa sigurnošću je ustanovljeno da terpeni mogu pretrpjeti drastične i brze promjene u moštevima, naročito u prisutstvu značajnih količina otopljenog kisika. Ove promjene se uobičajeno odigraju u tijeku 2-4 sata od drobljenja grožđa i nastavljaju dok se ne formiraju značajne količine CO2 nakon 2-3 sata. Dakle, uočena je potreba zaštite svježeg mošta od utjecaja kisika.

AROMAX zaštićuje primarne arome djelujući burno na uklanjanju kisika iz mošteva. Opsežna ispitivanja pokazala su da moštevi koji sadrže i do 8 ppm kisika, pokazuju samo 1-1.2 ppm. Nakon primjene AROMAXA dostižu vrijednosti bliske nuli u samo 36 sati od drobljenja grožđa. Naročito dobri rezultati postignuti su sa moštevima Sauvignon Blanc, gdje su uzorci obrađeni s AROMAXOM pokazali mnogo jače karakteristike kao što su tipična aroma zelenog papra, šparoge, smokve i grožđa.

AROMAX predstavlja prednost u obradi grožđa s askorbinskom kiselinom jer djeluje aktivnije na kisik i eliminira neugodni dodatak SO2 različitim oblicima da bi se spriječila opasnost oksidacije askorbinske kiseline u dehidroaskorbinsku kiselinu.

AROMAXOVO djelovanje na kisik, pojačano optimalnim udjelima njegovih sastojaka, omogućuje provođenje anaerobnog vrenja.

DOZIRANJE

20 g/hL mošta ili na 100 kg grožđa.

Ova količina AROMAXA daje početnu količinu od 54 mg/L SO2 koja će se progresivno smanjiti za vrijeme trajanja vrenja. Askorbinska kiselina će ostati aktivna i zaštititi će vino za vrijeme i do 10 puta duže od onoga postignutog s uobičajenim primjenama SO2

NAČIN PRIMJENE

Otopiti potrebnu količinu u 10 dijelova vode i primjeniti ujednačeno u masi koja se obrađuje.

Idealno je doziranje sa dozirnim aparatom postavljenim između muljače i preše (cjedila).

VAŽNO

AROMAX ne ostavlja u vinu nikakve tragove aditiva ili nepoznatih tehnoloških sredstava, shodno tome vina proizvedena s njime mogu se prodavati u cijelom svijetu jer ne dolaze u sukob sa zakonskim propisima u bilo kojoj zemlji.

SASTOJCI

Kalijev meta bisulfit i njegove ekvimolarne kombinacije s prikladno puferiranom askorbinskom kiselinom.

U skladu s EEC propisima br. 826/88-VI- za enološku primjenu.